"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
"Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji.
Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR.

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się

Śniadania na trawie

2021-08-23
W miniony weekend  tj. 21.08 i 22.08 w Parku Bajka w Błoniu oraz w Pałacu pod Kampinosem w Lesznie odbyły się Śniadania na trawie. Tak jak zapowiadaliśmy było pysznie, zdrowo i kolorowo. W menu znalazły się własnoręcznie robione herbaty z suszu, napary ziołowe, octy, kwiaty jadalne, syropy, pasty wegetariańskie, omlety z dodatkiem lokalnych specjałów i wiele innych. Mogliśmy wysłuchać prelekcji na temat wykorzystania roślin w domu i kuchni, praktycznych porad na temat zbiorów oraz przetwarzania roślin oraz oczywiście wszystkiego spróbować!

W tajniki roślin wprowadziła nas Pani Aleksandra Marks z gospodarstwa Samorośnie natomiast o smaczne jedzenie zadbali Jolanta i Jacek Piotrowscy wspaniali szefowie kuchni. Serwowali lekkie i smaczne przekąski, doradzali oraz zdradzali tajniki kuchni najbardziej dociekliwym uczestnikom naszych śniadań.

Mamy nadzieję, że "Śniadania na trawie" na stałe wpiszą się w kalendarz imprez organizowanych przez Stowarzyszenie "Między Wisłą a Kampinosem" więc do zobaczenia za rok!

Zadanie dofinansowano ze środków Samorządu Województwa Mazowieckiego.
2021-08-10
Podczas błońskiego i lesznowskiego "Śniadania na trawie" o smaczne jedzenie zadbają Jolanta i Jacek Piotrowscy. Kulinarna niespodzianka jaką dla nas przygotują będzie na pewno wyjątkowa!

--------------------------------------------------------------

JolantaPiotrowska ukończyła Zespół Szkół Gastronomicznych w Warszawie. Karierę zawodową zaczęła w Warszawskim Hotelu Marriott. Następnie doskonaliła swoje umiejętności w hotelach sieci   Radisson, Accor, Louvre Hotels Group. Ostanie 5 lat pracowała jako Head Chef w RadissonBlu Sobieski Hotel. Obecnie Executive Chef w Hotelu NYX - nowo powstający obiekt w Varso Place. Współpracuje ze szkołami gastronomicznymi w Warszawie, prowadząc szkolenia praktycznej nauki zawodu.

Jacek Piotrowski rozpoczął karierę w warszawskim hotelu MDM, w trakcie służby wojskowej jako szef kuchni udział w pokojowej misji ONZ w Etiopii. Od otwarcia hotelu Marriott 26 lat pracy i awansu. Od 2015 roku szef kuchni w kilku restauracjach i hotelach. Aktualnie od ponad dwóch lat szef kuchni hotelu Golden Tulip Airport Warsaw. Ulubiona kuchnia Włoska.
2021-08-10
Podczas Śniadania na trawie (gmina Błonie oraz Leszno) prelekcję na temat zastosowania i możliwości wykorzystania roślin w kuchni i domu wygłosi Aleksandra Marks z gospodarstwa "Samorośnie". Pani Aleksandra opowie o czarnym bzie, pokrzywie zwyczajnej, sośnie, świerku, żywokoście oraz kwiatach jadalnych. W trakcie śniadania będzie można obejrzeć, powąchać oraz spróbować specjałów wykonanych w gospodarstwie oraz wspólnie przygotować coś pysznego.

Pani Aleksandra to pasjonatka natury oraz właścicielka samowystarczalnego gospodarstwa więc bez wątpienia zarazi wszystkich pasją do korzystania z dobrodziejstw natury.
2021-07-28
Będzie pysznie, zdrowo i  kolorowo!
2021-07-26
Serdecznie zapraszamy na ucztę dla ciała i duszy czyli wspólne ,,Śniadania na trawie''.

Będzie pysznie!
polityka cookies

copyright © Między Wisłą a Kampinosem 2017
projekt strony IRN Multimedia | oprogramowanie choruzy.pl