8/2019
2021-09-27
Poznaj potrawy regionalne - warsztaty kulinarne w Małocicach!
Druga odsłona „Poznaj potrawy regionalne – warsztaty kulinarne” pod
przewodnictwem Jolanty Piotrowskiej – wieloletniej szefowej kuchni i pasjonatki gotowania pozwoliła
nam poznać smak zupy zacierkowej, autorskiego przepisu na schab po warszawsku oraz deseru z kaszy
gryczanej. Te wszystkie zaskakujące połączenia przypadły go gustu uczestnikom warsztatów.
Jak w każdej przygodzie z kuchnią czekało na nas wiele niespodzianek,
ale daliśmy radę!
Uczestnicy warsztatów wysłuchali wykład ma temat
zdrowego odżywiania, który poprowadziła Adrianna Leśniak – dietetyk kliniczny i sportowy, zaś o
krótkich łańcuchach dostaw opowiedziała niezastąpiona Marzena Cieślak. Budowanie świadomości wśród
konsumentów wymaga pracy, ale uczestnicy warsztatów mają za sobą ten najważniejszy pierwszy krok.
Za tydzień zapraszamy na ostatnie spotkanie do
Kampinosu.