"Europejski Fundusz Rolny na rzecz Rozwoju Obszarów Wiejskich: Europa inwestująca w obszary wiejskie"
Strona internetowa współfinansowana jest ze środków Unii Europejskiej w ramach działania
"Wsparcie dla rozwoju lokalnego w ramach inicjatywy LEADER"
Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2014-2020
Cel operacji: Sprawne wdrażanie LSR, w tym realizacja Planu Komunikacji.
Przewidywane wyniki operacji: finansowy postęp we wdrażaniu LSR.

Strona wykorzystuje COOKIES w celach statystycznych, bezpieczeństwa oraz prawidłowego działania serwisu.
Jeśli nie wyrażasz na to zgody, wyłącz obsługę cookies w ustawieniach Twojej przeglądarki.

Więcej informacji Zgadzam się

Poznaj potrawy regionalne - warsztaty kulinarne

2021-10-05
„Poznaj potrawy regionalne – warsztaty kulinarne” w Kampinosie!
3 października warsztaty kulinarne „Poznaj potrawy regionalne – warsztaty kulinarne” zagościły w gminie Kampinos. Sala w budynku zespołu rekreacyjno - sportowego w Kampinosie zamieniła się w kuchnię otwartą. Nasi kucharze Jolanta i Jacek Piotrowscy przygotowali dla uczestników trzy stanowiska pracy, na których przygotowano dania mączne, mięsne i desery. Przygotowane potrawy oparte były na lokalnych przepisach i produktach.

Poza przygotowanymi potrawami uczestnicy warsztatów mogli nauczyć się efektownego zdobienia potraw (ozdoby z warzyw) oraz spróbować różnych odsłon zimowej herbaty.  Warsztaty były też polem do wymiany doświadczeń i pogłębiania swojej wiedzy kulinarnej w oparciu o doświadczenie szefów kuchni.

Uzupełnieniem części praktycznej warsztatów był wykład pani Adrianny Leśniak- dietetyka klinicznego i sportowego z pasji i zamiłowania. Pani Adrianna poruszyła tematy zdrowego odżywiania, najnowszej piramidy żywienia oraz profilaktyki.

Informacje na temat krótkich łańcuchów dostaw, systemów jakości, zachowania różnorodności genetycznej roślin i zwierząt  przekazała Pani Marzena Cieślak.

Zobacz także:
polityka cookies

copyright © Między Wisłą a Kampinosem 2017
projekt strony IRN Multimedia | oprogramowanie choruzy.pl